От 1-ви февруари, след оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз(ЕС)

...
От 1-ви февруари, след оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз(ЕС)
Коментари Харесай

Преразпределение на местата в Европейския парламент след Brexit

От 1-ви февруари, след оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз(ЕС) на 31 януари 2020 година, Европейският парламент(ЕП) има 705 места, спрямо предходните 751 (максималният разрешен брой в договорите на ЕС).
От общо 73 места на Обединеното кралство, 27 са преразпределени на други страни членки, като останалите 46 ще бъдат непокътнати в запас за вероятни бъдещи разширявания на Европейски Съюз, оповестяват от пресслужбата на европарламента.
Всички нови евродепутати бяха определени по време на европейските избори през май 2019 г. 
В взаимозависимост от националните правила, някои имена към този момент бяха доказани от съответните страни членки, до момента в който други към момента се чака да бъдат получени от администрацията на Екологичен потенциал.
Преразпределението на местата подсигурява, че нито една страна на Европейски Съюз няма да изгуби от това, до момента в който някои страни членки ще получат от едно до пет спомагателни места, с цел да се компенсира незадоволителното им посланичество след демографските развития в тези страни.
Новото систематизиране на местата взема поради размера на популацията на страните членки, както и нуждата от минимално посланичество за европейските жители в по-малките страни. 
Принципът на „ регресивна пропорция “ значи, че по-малките страни имат по-малко членове на Екологичен потенциал спрямо по-големите страни, само че също по този начин, че евродепутатите от по-големите страни съставляват повече жители от техните сътрудници от по-малките страни.
Екологичен потенциал ще продължи да оказва въздействие на договарянията по отношение на бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Обединеното кралство. Brexit ще засегне и състава на комисиите и междупарламентарните делегации на Екологичен потенциал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР